0474.jpg
0554.jpg

EVRON WATER TOWER

Project by: KRISTAL.

Location: Evron, Israel

Program: Adaptive reuse, Public Space

Size: 33 m2

Status: Pending Approval

Client: Kibbutz Evron

Year: 2021

This family house is situated in Klil, an off-grid alternative village. The main concept was to introduce a seamless, free flowing way of moving within the house and the open spaces surrounding it. 

The central, public space, which contains the living room and kitchen, is encompassed by a corridor, partially inside and partially outside of the house. This circulation route zigzagging in and out gives the notion of free and almost endless movement, and connects the natural and the built in an effortless way.

The house's walls and roof were prefabricated with wood in a nearby workshop, and assembled rapidly on site.

EWT ELEVATIONS-01-01.jpg
CR 1106 NIGHT.jpg